Wednesday, November 25

Giveaway Poskad Vintage by Jindrisska


Giveaway by mrsfara bernilai RM329


Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.
Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah
Follow Blog 
www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow  Google +
 Nadine Jamal

Follow Instagram
 azhafizahmdnornadines.hutndrajamal 

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine
3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.
4. Publish dan Tinggalkan link entry  & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang
 1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang
1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang

Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015. 

Monday, November 23

Mini Giveaway YanieYusuf.com

Tarikh akhir: 30 November 2015
(Sehingga jam 1159 malam)

19 Reasons Why Sometimes Being Single Is Actually The Best [CLICK HERE]

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie


Review: Pilot Cafe, Nilai

Assalamualaikum & Hi! Okay, hari ni Ayu free sangat so boleh lah ambik masa kejap buat review. Alang-alang dah dua kali pergi tempat ni,  nak gak review biar korang pergi sekali hehe. 

Pilot Cafe? Ala, takkan korang tak tengok movie ni. Ayu tak tengok so, Ayu tak tahu nak cerita pasal movie tu sangat. Tapi, Pilot Cafe ni memang wujud. Memula Ayu ingat Pilot Cafe dekat KL tau. Rupa-rupanya area Nilai je dekat sangat dengan rumah Ayu. So, Ayu nak cerita sikit ni. Pilot Cafe ni dekat area Nilai, N.Sembilan. Sesiapa yang duduk area Nilai tapi tak pernah jumpa cafe ni. Cafe ni area Bandar Baru Nilai je. Kalau yang jauh jauh pulak boleh waze je :)
So, Ayu dah dua kali pergi sini. First, pergi dengan family Second, Ayu buat jamuan kelas dekat sini. Cafe ni serve makanan western tapi ada gak nasi goreng. Harga pun berpatutan dan memang tak dikenakan gst pun hehe. Tu semestinya! :D  Ayu nak kongsikan sikit menu dia. Senang sikit bila korang nak pergi, tak payahlah fikir lelama menu bila dah decide dari rumah hehe..


Cafe ni penuh dengan poster flight je sampai wallpaper pun hehe. Cafe ni pun boleh reserve untuk event apa-apa je. Harap dapat memberi maklumat untuk semua! Bye, much love xx

Mini Giveaway by Myra & Ina

Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

19 Reasons Why Sometimes Being Single Is Actually The Best [CLICK HERE]

Sunday, November 22

Giveaway Bawal Crepe From Muja & Huda


Jamuan Kelas 2k15

Assalamualaikum & Hi! Hari ni baru Ayu berkesempatan waktu nak buka blog scroll nak baca entri following. Tu pun belum habis lagi. Tak mampu :') 3 hari ni Ayu buat apa haa? Busy sangat buat apa? Nak tahu? Memang busy hahaha.. Ayu buat persiapan untuk jamuan kelas pada hari ni! Apa yang Ayu buat? Ayu kena fikir nak beli hadiah apa untuk best dress lah untuk kategori yang lain lagi. Hadiah cikgu lagi!!! Banyakkk. Tempah belon. Semua Ayu buat. Tapi takpe sebab Ayu yang excited sangat nak buat jamuan kan...

Dah beli hadiah cikgu, pergi kedai gambar tutup..Pergi mydin nak ambik hamper hm tak siap..Hampanya tapi semuanya berjalan dengan lancar nasib baik jamuan tu jadi the best! Hehehe :) Thankyou for th support. & Pilot Cafe sebab service yang terbaik :D I don't know what to story now..Biar gambar berbicara sebab penat yang amat!






Okay! Tamatlah jamuan kelas untuk tahun ni. Goodluck SPM tahun depan semua :) Tahun depan kita buat grand lagi. Bestnya dapat buat korang happy hehe. Goodnight! :) Bye, much love xx

Saturday, November 21

8th Anniversary GiveAway!


Giveaway ini akan berlangsung daripada 20.11.2015 hingga 25.11.2015 11:59 malam.

Rahsia Bagaimana 5 Perkara Yang Ada Di Kereta Ini Buat Korang Nampak Berani & Bergaya! Click SINI

Birthday Giveaway by Eina ~ Cerita Cantik Sihat


Segmen ini akan berlangsung hari ini iaitu 17th November 2015 dan tamat pada 27thNovember 2015
Rahsia Bagaimana 5 Perkara Yang Ada Di Kereta Ini Buat Korang Nampak Berani & Bergaya! Click SINI

Segmen JOM KENALI FOLLOWER ANDA by MawarAssufi


EG :
** Menetap (Negeri) : Negeri Sembilan
** Kerjaya/Study : Study
** Sebab Anda Blogging : Mengisi masa lapang
** Pernah Join Mana-Mana Blogger Club? Pernah!
Nyatakan kelab tersebut : Tapi dah lupa apa nama blogger club tu hehe

TEMPOH SEGMEN : 20/11/15 - 30/11/15
TAG : Rrai | Ros

Rahsia Bagaimana 5 Perkara Yang Ada Di Kereta Ini Buat Korang Nampak Berani & Bergaya! Click SINI

GIVEAWAY: 100 followers celebration by Zanna Ghazali



Tarikh penyertaan:

19 - 29 NOVEMBER 15

Rahsia Bagaimana 5 Perkara Yang Ada Di Kereta Ini Buat Korang Nampak Berani & Bergaya! Click SINI

Tuesday, November 17

Review: Mary Jane Blink Blink by ekin.by.durrani

Assalamualaikum & Hi! Apa khabar semua? Sihat je ye :) Alhamdulillah, i received my parcel today at 12.00pm tak silap. Thankyou for my sister sebab tolong ambikkan barang poslaju Ayu. Maaflah Ayu lambat balik sekolah, hehehe.. Ayu beli apa ni..Cuba teka! Ayu beli kasut untuk jamuan kelas hari Sabtu nanti dekat Pilot Cafe! Wahhh can't wait hehe. Okay nevermind. Ayu selalu juga beli dekat igshop barang-barang sebab malas nak keluarkan hehe lagipun membazir masa.

So, tengok dulu gambar kasut ni. Cantik ke tidak ni? Lawa kan? Penuh blink blink tu sebab nama dia Mary Jane Blink Blink. Dia macam jelly shoe. Lawa sangat tapi berat sikit. Ayu dahlah memang suka kasut tinggi-tinggi ni, maklumlah ketinggian terbantut sangat :'( Ada tak yang tertarik ni? Hehehe. Cuba bagitahu sikit pendapat kasut ni. Ayu beli saiz 36 sebab kaki kecik comel je hehehe. Dahlah terbantut kaki kecik laktu em comel kan hahaha.


*close-up

Kasut ni available dari saiz 36-40 (standart size). Kasut ni sesuai untuk dipakai ke weeding, event. Sangat cantik dipakai dengan skirt! WOWWWW!!!! Harga yang paling dinantikan? Ha...Tahu tak, Ayu langsung tak percaya dengan harga ni. Dahlah free postage pulak tu. Harga dia hanyalah RM25!!! Gila murahkan? Cepat cepat serbu instagram diaaaaaa, tekannnn sini. Beli-beli, owner dia pun baik hati je hehehe. So let's grab it!

PELBAGAI CARA UNTUK MENDAPATKAN RAMBUT YANG MENARIK, MARI KITA TENGOK DI SINI

SEGMEN BLOGLIST MELETOP SHEILA INSPIRE


Syarat:
1. Buat entry
2. Masukkan banner di atas dan linkkan
3. Follow blog dan IG (jika ada) dan berikan nama IG anda
4. Tinggalkan komen di bawah

Sunday, November 15

1St GIVEAWAY By MB

GiveAway tamat pada 29 November 2015.

Tag: Rrai | Ros

Alhamdulillah...selesai juga!

Assalamualaikum & Hi! Alhamdulillah sangat-sangat dalam seminggu ni Ayu habiskan blogwalking sebanyak 752 blogs yang Ayu follow. Dengan penuh semangatnya Ayu sanggup blogwalking semua sebab nak tengok semua blog. Fuh! Serius penat yang amat duk menghadap laptop ni haaaa...Sakit mata, kenalah kurangkan brightness hehe..Tapi takpelah mengisi masa lapang Ayu juga. Yela, sekarang ni dah akhir tahun. Pergi sekolah pun bukannya ada kerja atau belajar pun. So, mari kita melayan blog :)


Sepanjang Ayu blogwalking, ramai juga yang dah tak aktif blog. Alah sayangnya tinggalkan huhu..Maybe hobi dia dah berubah kan? Lagipun tahun depan pun Ayu dah kena stop untuk setahun blogging. SPM guyssss :O Doa-doalah yang terbaik untuk Ayu Insyallah AMIN :) So, Ayu nak tengok apa yang kurang dekat blog Ayu then nak tambah & baik pulih blog tak seberapa cantik ni hehe. Bye, much love xx

click me, mari menabung sini

Review: B-Complex Shaklee

Assalamualaikum & Hi! Hari ni Ayu nak review satu produk yang sangat popular sekarang. Produk tu ialah Shaklee. Tipulah kan orang tak tahu. Ayu buat review ni selepas memenangi Giveaway Nurfuzie Dot Com #1. Alhamdulillah Ayu menang B-Complex dari sis Farah. Terima kasih atas hadiah tu ye :) 

Kelebihan B-Complex ialah:
B-Complex elok untuk (dewasa):
  1. Menghasilkan tenaga serta berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku serta rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi badan.
  8. Penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.
B-Complex elok untuk (kanak-kanak 13 tahun ke atas):
  1. Merangsang pertumbuhan.
  2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
  3. Memberi tambahan tenaga.
B-Complex elok untuk (Ibu hamil):
  1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  2. Mencegah anemia.
  3. Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mencegah kecacatan janin

Siapa perlu ambil B-Compex with asid folic:

  • Ibu yang menyusukan anak
  • Ibu hamil
  • Ibu yang sedang berpantang
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik dan sihat
  • Mereka yang mahu mendapatkan anak/merancang untuk hamil
  • Mereka yang mengalami masalah migrain
  • Mereka yang mengalami alahan/eczema
  • Mereka yang mengalami masalah rambut
  • Mereka yang mahu mengawal paras kolesterol

Cara makan B-Complex with asid folic:

1 biji selepas sarapan minum dengan air masak/suam.
Jangan minum dengan minuman atau makanan berasaskan susu.
Sehari minum air masak/suam lebih dari 3 liter.
Dimana untuk mendapatkan produk Shaklee? Boleh click sini, sini & sini

Friday, November 13

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi


The color of your blog just nice :)
Tarikh akhir untuk segmen ni adalah pada 30 November 2015 tepat jam 12.00 tengah malam.

Rosak? Apa yang rosak?

Assalamualaikum & hi! Lama juga tak jenguk blog ni, tak bw orang & follow blog mereka. Dalam 2 3 hari ni entah kenapa laptop macam buat hal. Bahagian followers tak keluar, macam mana nak fllwbck orang? Haih stress sangat. Tapi, ayu pakai laptop yang sama cuma user lain tak keluar google+ pulak...ya Allah dugaan apakah ini.

Jadi, buat masa sekarang ni malas nak cari apa yang rosak tunggu Sabtu memang cari apa yang rosak. Kalau tak, sampai bila bila pun macam tu jelah jadinya then tengok je blog haih apalah nak jadi. 

Then, bukan setakat followers je. Nak letak gambar dekat post pun keluar bad request. kenapaaaaa?!?!!! huhuhu...so, Ayu minta maaf sangat sangat dekat orang yang send mesej dkat cbox tapi tak dibalas tak di followbck em camne nk followback kalau masalah ni berterusan. Semoga baik kembali. Sekian~ Bye, much love xx

tolong tekan click me, thankyou :)

Wednesday, November 11

8 Rahsia Mengekalkan Persahabatan Sehingga Selamanya

Assalamualaikum& Hi! Harini Ayu nak share beberapa rahsia untuk mengekalkan persahabatan :)


1. Berkawanlah ikhlas kerana Allah

Ya, inilah kunci utama mengekalkan persahabatan. Apabila kita ikhlas berkawan kerana Allah , kita dapat menerima kelebihan dan kekurangannya.

2. Jangan menjadi api

Sudah menjadi lumrah dalam perhubungan persahabatan, adakalanya timbul salah faham yang mengakibatkan pergaduhan. Ketika salah seorang menjadi api, biarlah kita menjadi air. Mengalah bukan bererti kita kalah.

3. Tanam sifat saling percaya

Dalam perhubungan persahabatan ,adakalanya ada pihak ketiga yang cuba memporak perandakan hubungan anda. Jangan bertindak melulu. Percayalah sahabat anda kerana anda lebih mengenalinya berbanding orang lain.

4. Sentiasa berbincang

Ketika berlakunya salah faham, ambillah masa untuk bertenang. Setelah menenangkan diri, berjumpalah dengan sahabat anda dan berbincang dengannya tentang masalah yang berlaku.
Dengar dahulu penjelasan daripada sahabat anda sebelum anda menjatuhkan ‘hukuman’. Mungkin berlakunya salah faham atas sebab masalah dalam komunikasi antara anda berdua.

5. Carilah orang tengah yang mampu membantu

Ketika berlakunya salah faham , carilah orang tengah yang mampu membantu anda dan sahabat anda menyelesaikan salah faham.
Namun, anda haruslah berhati-hati kerana jika tersalah pilih orang, orang tengah mungkin akan mengeruhkan lagi keadaan anda dan sahabat anda.

6. Luangkan masa bersama

Masing-masing akan sibuk dengan kehidupan sendiri.Namun,carilah waktu dan luangkan masa bersama-masa. Tidak perlulah sampai menonton wayang, bersiar –siar atau sebagainya.
Cukuplah duduk berdua dan bercerita tentang diri masing-masing ketika ada waktu terluang.

7. Terimalah kelebihan dan kekurangannya

Memang tiada manusia yang sempurna. Kadangkala kekurangannya menguji kesabaran kita.Contohnya,sahabat kita memang seorang yang panas baran.
Kadangkala tanpa sebab yang pasti kita dimarahinya.Bersabarlah.
Terima sikap itu sebagai kekurangannya sebagaimana dia menerima kekurangan kita. Manusia ni tiada yang sempurna kan?

8. Sentiasa bersama di kala susah dan senang

Carilah sahabat yang mampu bersama di kala kita senang mahupun ketika ditimpa kesusahan. Kawan ketawa mudah dicari, tetapi kawan menangis susah dicari.
Mesti anda pernah dengar kan?
Carilah sahabat yang mampu berbahagi kesenangan dan kesusahan bersama kita.
Credit: SUMBER

Saturday, November 7

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 5)


Kenapa Sally memilih Taiwan sebagai destinasi pelancongan dan nyatakan 3 tempat yang wajib dilawati di Taiwan...kerana Sally suka travel & Sally teringin tahu apa yang best di Taiwan. Tempat yang Sally wajib lawati ialah Yangmingshan National Park, Menara Taipei 101 & National Palace Museum.

goodluck for me hehe

Friday, November 6

5 Perkara Wanita Selalu Terlupa

5 Perkara Wanita Selalu Terlupa | Assalaamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh. Semakin kita dewasa, setiap yang kabur nampak semakin jelas. Terutama berkenaan kita sebagai manusia. Lebih spesifik lagi, aku makin nampak tentang wanita. Wanita ada macam-macam kelebihan. Cumanya, ada 5 perkara yang wanita selalu lupa. Mungkin sengaja buat lupa, atau lupa secara tidak sengaja.

Apa kata kita renung balik apa yang kita selalu terlupa. Mungkin ia akan mengubah cara kita melihat dunia. Apa kata?

1. Wanita terlupa yang dia akan sentiasa cantik, lembut dan baik hati


Sebab selalu scroll fb, tengok gambar wanita yang memang kerja mereka jaga muka, dia lupa dia cantik. Perbandingan bermula. Lalu, dia berhabis untuk jadi orang lain. Cantik di mata orang lain.

2. Wanita terlupa yang dia layak menyayangi dan disayangi



Sebab terlalu merendah diri, selalu bersedih, dan terlalu takut disakiti, dia lupa yang dia layak menyayangi dan disayangi. Lalu, dia menjauhkan diri. Yup, kerana dia rasa lebih selamat begitu.

3. Wanita terlupa yang dia boleh dan perlu selalu bahagia


Sebab terlalu sibuk menyenangkan orang lain, dia lupa kebahagiaan sendiri. Lalu, timbul rasa bersalah apabila berasa bahagia. Lalu, dicurahkan segala kebahagiaan untuk orang kesayangannya.

4.Wanita terlupa dia mampu melakukan setiap sesuatu



Sebab terlalu kerap memberi kekuatan pada orang lain, dia lupa dia mampu dan boleh melakukan. Lalu, dibiarkan dirinya nampak lemah, supaya dia yang istimewa menjadi sama dengan yang lain.

5. Wanita terlupa dia punya seseorang yang betul-betul peduli


Sebab terlalu berdiri atas kaki sendiri, dia lupa yang dari jauh, ada seseorang yang betul-betul peduli. Lalu, dia membiarkan seseorang itu pergi. Tanpa tahu betapa dia PEDULI.

CREDIT: Nurmujahidah

Segmen Bloglist Impiana Cik Yanie


segmen Starlavenderluna 2nd GiftAway


Thursday, November 5

segmen kembara misteri burung hantu


Kerjasama anda amat dihargai!

Assalamualaikum & Hi! Hari ni blogwalking beberapa blog then terjumpa macam-macam iklan. So, i decide nak promote my iklan. Sambil-sambil blogging dapat earn money kan? Yes! Takdelah buang masa, so help me to click this link hehe :) Kerjasama anda amat dihargai :) Harini awak bantu Ayu, esok lusa Ayu bantu korang pulak. Buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat hehe. Thankyou korang! :)


Click pada gambar di atas tau! Thankyouuuu korang hehe. So tinggalkan link iklan dekat komen nanti Ayu boleh click hehe. Byee :)

Wednesday, November 4

FINAL EXAM TAMATTT!!!


Assalamualaikum & hi!! Sekian lama ku menanti. Akhirnya terlepas dari seksaan ini. Aku sangat bersyukur ya Allah hehe.. Excited sangat habis final exam lama kot tunggu. Starting exam 12.10-27.10. Inilah tarikh yang sepatutnya perjalanan exam tapi tapi ditarik sampai hari ni! 4 Nov. Dekat sebulan kot exam. Mahu tak sedih huhu. Tapi ni semua untuk kesihatan masing-masing sebab apa? Sebab jerebu! Yes jerebu! Jerebu sepanjang bulan Okt masa tu kemain teruk sampai boleh buat orang sakit. Effect dia kuat sangat. Eh jerebu pulak.. Yang pasti belum merdeka lagi, keputusan exam menanti nak keluar tu. Jangan excited sangat kalau result the best takpe hehe. Apa-apa pun boleh start blogging again! Cuti ni perlu gunakan sebaik mungkin sebab tahun depan SPM! Huhhh! Okay dah bye. Goodluck tahun depan hehe byee~

Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway

Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway


Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway

Ai Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang

Jom dapatkan vitamin shaklee dengan Ai Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ai adalah pengedar sah Shaklee di Pulau Pinang.Bernaung di bawah satu group besar iaitu Euphoria.Ai pengedar sah shaklee di bahagian pulau.Secara tepatnya adalah ai pengedar sah shaklee di Gelugor Pulau pinang.Ai mendaftar sebagai pengedar sah Shaklee pada September 2013.ID Shaklee Ai ialah 988021.Sebagai Pengedar Sah Shaklee,seluruh penduduk di Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak boleh dapatkan vitamin-vitamin Shaklee dari Ai.

Sebagai pengedar sah shaklee yang beralamat di pulau pinang Ai menyediakan perkhidmatan
COD (Cash On Delivery)ke seluruh bahagian pulau.COD(bersyarat) juga dilakukan ke kawasan tanah besar juga bole.Antara syarat COD luar kawasan pulau ialah:

  • Pembelian minima RM200(mainland) RM300+Membership(Kedah)
  • Mengikut tarikh dan waktu yang dipersetujui bersama
  • Jika tidak dapat mematuhi syarat di atas maka servis Poslaju digunakan dan pelanggan perlu tanggung kos penghantaran

CARA PEMBELIAN MELALUI SERVIS POSLAJU

Bagi pembelian melalui pengedar sah shaklee menerusi online dan ingin menggunakan khidmat poslaju untuk tujuan penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia,pelanggan boleh memesan melalui pesanan ringkas whatsapp dengan menghantar details penghantaran yang tepat
seperti,Nama,Alamat dan Nombor Telefon setelah pembayaran dilakukan dan disahkan.Sila pastikan segala info adalah tepat untuk memaastikan barang sampai dengan selamat.
 Perlukan khidmat rundingan dan konsultasi percuma??

Hubungi Ai segera

0134466077


Email:aimie8384@gmail.com
Whatsapp/Telegram:0134466077
Official Page: Pengedar Shaklee Penang
COD:Penang/Kedah
Poslaju:Seluruh Malaysia dan luar negara


SYARAT PENYERTAAN GIVEAWAY

  1. Follow blog ainalondiet.com,Add To Circle Google+ Ainal Syifa dan like Fanpage Pengedar Shaklee Penang
  2. Buat entry bertajuk Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway
  3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry
  4. Tinggalkan URL entry anda ke dalam ruangan komen entri INI
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan secara rawak 
  6. Giveaway ini akan berlangsung dari 5h Oct 15 sehingga 15hb Nov 15
  7. Pemenang di umumkan pada 19hb Nov 15.

HADIAH GIVEAWAY BERJUMLAH +-RM100

  • PERTAMA-HADIAH MISTERI BERJUMLAH RM45
  • KEDUA & KETIGA TOPUP RM10 SETIAP SEORANG
  • KEEMPAT DAN KELIMA TOPUP RM5 SETIAP SEORANG

Segmen Bloglist November by Ombak Bergigi


Tag: Kak Rrai

Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman



Mula : 3 November 2015 
Tamat : 25 November 2015 

Izzat Azhar buat Review Blog


7 November 2359 Hrs.

GIVEAWAY TIKET PERCUMA PENANG AND KL HOP ON HOP OFF


Tarikh tutup: 4/11/15 11mlm

Tuesday, November 3

Segmen: Join Bloglist Ain bulan Nov - Dis!!!


Tarikh tutup: 5 November 2015
Tag: Kak Rrai

Giveaway CINTA by CN

Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak? 


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN : 


1. Follow blog CikguNorazimah

2. Add To Circle  G+CikguNorazimah


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"  

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~